Warning: include(/home/panhuijs/domains/panhuijsen.nl/private_html/2.0.0/desktop/components/cookies.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/panhuijs/domains/panhuijsen.nl/public_html/2.0.0/desktop/load.php on line 13

Warning: include(): Failed opening '/home/panhuijs/domains/panhuijsen.nl/private_html/2.0.0/desktop/components/cookies.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php56/lib/php') in /home/panhuijs/domains/panhuijsen.nl/public_html/2.0.0/desktop/load.php on line 13

Wat houdt de nieuwe EU-regelgeving omtrent palletstabilisatie nu precies in?

Wat houdt de nieuwe EU-regelgeving omtrent palletstabilisatie nu precies in?

Goederenvervoer over de weg is de ruggengraat van het transport en de logistiek in Europa. Europa heeft niet enkel efficiƫnt goederenvervoer nodig, het moet ook veilig zijn. Om te zorgen voor nog veiliger goederenvervoer over de weg is het essentieel dat de ladingen op de juiste manier worden vastgezet.

Volgens een schatting kunnen tot 25 procent van de ongelukken waarbij vrachtwagens betrokken zijn worden toegeschreven aan een gebrekkige zekering van de lading. In verschillende Europese lidstaten bestaan regels voor het vastzetten van lading, maar hun inhoud en bereik is vaak verschillend waardoor het voor internationale transportbedrijven erg moeilijk is om te weten wat de minimale eisen zijn voor het vastzetten van de lading voor een bepaald grensoverschrijdend transport.

Afgelopen jaren hebben de industrie, de lidstaten en de Commissie praktische stappen ondernomen om de verkeersveiligheid te bevorderen, door richtlijnen voor het zekeren van ladingen te ontwikkelen. 
De nieuwe voorschriften leggen vanaf 2018 de verantwoordelijkheid van de ladingzekering niet alleen bij de vervoerder, maar bij alle betrokkenen in de transportketen. Elk bedrijf dat iets van A naar B vervoert, is voortaan aansprakelijk wanneer de ladingzekering of palletstabilisatie niet aan de eisen voldoet. Vanaf dit voorjaar wordt de gehele lading van vrachtwagens bovendien kritischer bekeken bij inspecties langs de weg. Daarbij wordt niet alleen gelet op hoe de lading gezekerd is, maar gaat het ook om de details: hoe zijn de pallets verpakt en omwikkeld? En: zijn deze vormvast en stabiel? Het is dus zaak dat u uw zaken op orde heeft. Hoge boetes liggen namelijk op de loer wanneer blijkt dat dit niet het geval is.

Panhuijsen Verpakkingen is gespecialiseerd in verpakkingsmaterialen en -machines en volgt de ontwikkelingen op het gebied van lading zekeren op de voet. Daarom kunnen we u de nieuwste verpakkingsmogelijkheden bieden omtrent palletstabiliteit, zowel in diversiteit van folies alsook het wikkelen van uw pallets. Wilt u weten hoe u uw pallets optimaal kunt wikkelen? Vraag het de experts van Panhuijsen!

Panhuijsen Verpakkingen biedt innovatieve palletwikkelsystemen om verschuiven en omvallen van de (pallet)lading te voorkomen.

Maak eenvoudig een verschil door je te houden aan deze praktische tips.

Bron: transport-online en EU-publicaties