Warning: include(/home/panhuijs/domains/panhuijsen.nl/private_html/2.0.0/desktop/components/cookies.php): failed to open stream: No such file or directory in /home/panhuijs/domains/panhuijsen.nl/public_html/2.0.0/desktop/load.php on line 13

Warning: include(): Failed opening '/home/panhuijs/domains/panhuijsen.nl/private_html/2.0.0/desktop/components/cookies.php' for inclusion (include_path='.:/usr/local/php56/lib/php') in /home/panhuijs/domains/panhuijsen.nl/public_html/2.0.0/desktop/load.php on line 13

Milieu

Milieubeleid is een constante rode draad binnen de Panhuijsen Groep. De gehele milieuproblematiek biedt vele kansen maar levert ook bedreigingen op voor de verpakkingsleveranciers. De regelgeving van de overheid alsmede de Europese regelgeving wordt steeds aangescherpt op het terrein van verpakkingen.

Het bedrijfsleven heeft afspraken gemaakt met de overheid tot het terugdringen van de hoeveelheid verpakkingsmateriaal en de doelstellingen vastgelegd in convenanten. Bij de inkoop wordt erop toegezien dat ook toeleveranciers uitsluitend werken met materialen welke verantwoord zijn voor het milieu. Voor veel traditionele materialen zijn er alternatieven gekomen en nieuwe materialen zijn in ontwikkeling.

Panhuijsen volgt deze ontwikkelingen op de voet en past die toe daar waar mogelijk, ook in het advies naar afnemers. Zo zijn de verpakkingsmachines voor palletwikkelen uitgevoerd met een Power Pre Stretch systeem, wat rekfolie kan oprekken tot 300 % en zodoende een grote reductie geeft in het verbruik van folie met een optimaal verpakresultaat. Voor de meer conventionele wikkelmachines brengt Panhuijsen voorgerekte folie op de markt, deze heeft voor handrollen een extra toepassing buiten foliebesparing, namelijk een verbeterde ergonomische houding van de verpakker.

Toepassingen op folies en plasticzakken vervangen het dikkere LDPE door HDPE of MDPE.

Maar ook andere voorbeelden zoals de Q180 en Q200 tape geven een reductie in het verpakkingsafval door een andere opmaak van de rollen. Ook bij de advisering naar de afnemers kan door een andere verpakkingsmethode betere verpakking gerealiseerd worden met minder materiaal gebruik.

Overigens blijft het motto van Panhuijsen dat verpakking essentieel is voor zowel veilige, hygiƫnische, marketingtechnische als logistieke toepassingen om goederen van producent naar consument te transporteren.

Ook binnen de eigen organisatie wordt al het mogelijke gedaan om het milieu geen schade toe te brengen. Zo is er een papiercontainer voor het verzamelen van oud papier, welke wekelijks wordt geledigd door een erkend bedrijf. Daarnaast beschikt Panhuijsen Verpakkingen b.v. over een houtcontainer voor het afvalpallethout, een container voor klein chemisch afval en tevens nog een container voor overig afval.

Tot slot is het bedrijf in het bezit van een hinderwetvergunning.

Waar wij voor staan

Panhuijsen luistert naar de klant. Speelt in op wat er leeft in de markt en de branche en is voortdurend in de weer om een zo hoog mogelijke kwaliteit en servicegraad te realiseren. Het leveren van verpakkingsmaterialen en -machines is uiteraard het uiteindelijke doel. Panhuijsen is zich echter bewust van het feit dat de klant meer wil dan leveringen alleen. Advisering op het brede terrein van verpakken is dan ook de toegevoegde waarde die Panhuijsen levert.
Showroom
Magazijn
Service
Neem gerust contact met ons op voor een vrijblijvende kennismaking.